Peter Mesotten
Peter Mesotten
Platformbeheerder

Spintoppr 2.0.0

10 maart 2024
Nieuwe release

Vandaag is Spintoppr 2.0.0 live gegaan! Deze release bevat tal van optimalisaties onder de motorkap maar ook zichtbare aanpassingen en enkele volledig nieuwe functionaliteiten.

Controlepaneel

Alle administratieve functies zijn nu ondergebracht in het "Controlepaneel". Beheerders vinden deze terug onder het vertrouwde profielmenu na login. Op basis van je rollen krijg je alle acties te zien die je kan uitvoeren.

Alle administratieve functies kregen ook een grondige update zodat het nu makkelijker dan ooit is om leden, mailgroepen en opstellingen te beheren.

Beurtrollen

Veel clubs moeten rekenen op vrijwilligers voor het uitbaten van het cafetaria, het bijvullen van drank, het poetsen van het lokaal, ... Met deze nieuwe module kunnen clubbeheerders zelf taken definiëren en hier leden aan toekennen. Thuiswedstrijden kunnen eenvoudig in de module geïmporteerd worden en daarnaast kunnen extra datums bijgemaakt worden.

Bereken je klassement

De module voor klassement berekening wordt nu automatisch ingevuld als je ingelogd bent als lid. Aangezien het einde van het seizoen in zicht komt is dit een snelle manier om te achterhalen wat waarschijnlijk je klassement volgend jaar zal zijn.

Ondersteuning voor Sporta

Spintoppr heeft nu ook een automatische koppeling met de Sporta competitie! Wedstrijden en klassementen worden automatisch aan de juiste context gekoppeld.

Lidgeld beheren

In het ledenoverzicht is het nu ook mogelijk om bij te houden welke leden al dan niet hun lidgeld reeds betaald hebben. Handig om een overzicht te maken welke leden nog eens een herinnering moeten krijgen!

En nog veel meer...

Kleinere aanpassingen en bugfixes in deze versie zijn:

  • De ploegopstelling in het wedstrijddetail van een aankomende wedstrijd is nu enkel maar zichtbaar indien deze gefinaliseerd is.
  • De website is iets breder geworden zodat er meer informatie op de schermen past. Vooral handig voor de administratieve schermen!
  • De header van de website blijft nu (in verkleinde vorm) bovenaan staan wanneer je naar beneden scrollt. Zo moet je niet opnieuw naar boven scrollen wanneer je naar een andere pagina wil gaan.
  • Wanneer je in het wedstrijdoverzicht naar een andere week gaat, daar een detail opent en dan terugkomt, kom je nu terug uit op de week waar je vandaan kwam.
  • Je kan in het nieuwsoverzicht nu ook doorscrollen naar oudere nieuwsberichten.
  • Sponsors worden op meer pagina's getoond dan voordien. Zo krijgen ze meer waar voor hun geld!

What's next?

Er wordt al hard gewerkt aan Spintoppr 2.1.0! De volgende versie staat gepland voor deze zomer en zal volgende functionaliteiten bevatten:

  • Het samenstellen van een standaard opstelling per ploeg die vervolgens als startpunt dient voor nieuwe seizoensweken.
  • Een eenvoudigere manier voor leden om onbeschikbare dagen te beheren, inclusief een manier om leden te herinneren om deze dagen op tijd in te stellen.
  • Het kunnen reageren op nieuwsberichten en evenementen door ingelogde leden.
Terug naar overzicht

19 clubs gingen je al voor!